Hakkında herşey Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Elektrikler kesik olduğunda de geceleri parlayan bir mimarida olan bu makalelar korkulu durumların usul göstericisidir.

Nitekim yangınlardan korunmak midein asıl olan yangın merdivenleri çoğu yerde mecburi olarak tutulmaktadır.

Esas özelliği yangına dayanıklılık olan yangın kapıları, çok şiddetli sıcaklıktaki yangınlara müsteniden insanların emniyetli bir şekilde birçokmalarını sağlar ve rastgele bir yangın çabucak binadan tam çıkış karınin kullanılması gerekir.

Yangın kapılarının evgin bir durumda amaçlandığı üzere başarım göstermesini çıkarmak derunin yakışır kurulum, rabıtalı bakım ve rutin denetimler esastır ve yangının yıkıcı etkilerine karşı önemli bir defans hattı sağlamlar.

 Yangın merdivenleri içeriden yahut haricen strüktürlabilmektedir. Dünyaardan meydana getirilen merdivenler elan azca maliyeti ve yer kaybının henüz azca olmasından dolayı elan çok yeğleme edilmektedir.

Binaların yapısına şık kullanılan bu kapılar, iç mekanları birbirinden kocaoğlanrarak yangına karşı güvenli bölgeler oluşturur. Dayanıklı binası ve sızdırmazlık özelliği ile çısoy yangın ve patlamaların elan geniş alanlara yayitidalını önler. Bu sayede maddi yahut tinsel kayıpları minimuma indirir ya da hasarsız atlatılmasını katkısızlar.

Böylece imalattan kullanıma denli sabık sürecin sonucunda insanoğluı katkısızlıklı şekilde zemine münakalat amacına ulaşılmış evet.

Yangın Kapıları ısı ve yaman sızdırmadığı kucakin insanoğluın dumandan zehirlenmesine mâni olan acil hâlet kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında kıl payı tamam ordu olan binalarda kullanılması zorunlu kılınmaktadır.

Yangına dayanıklı kapılar özel paneller ve aksesuarlar kullanılarak üretilir. Faik sıcaklığa ve yangına dayanıklı olan bu panellerin kapı muhtevalerine yerleştirilmesi ile bu kapılar avlu kurtarmaktadır.

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, dü kapı kanadından oluşur ve elan geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı şiddetli direnç gösterirler ve yangının gayrı alanlara yayılmasını önlemek ciğerin tasarlanmıştır.

Paslanmaz Yangın Kapıları : Paslanmaz yangın kapıları paslanmaz levhalardan üretilmektedir. Kasada 1.5 mm, kanatta 1mm sac kullanılmaktadır. Paslanmaz yangın bapları saygınlık ve dayanıklılık yürekin tercih edilir.

Bu sayede insanoğluın emniyetli bir şekilde binayı vazgeçme etmesine yahut yangınla uğraş ekiplerinin çaldatmaışmasına olanak sağlamlar. Yangın bapları çoğunlukla otomatik olarak kapanan ve panik pası kabilinden ivedi durumlarda kolay açılabilen özelliklere sahiptir. Böylecene yangın esnasında insanların hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.

Yangın bapları; son had güvenilen ortamlarda sınav edilip onaylandıktan sonra ömür alanlarında kendisine konum bulur. Tam bir yangın şartlarını oluşturan akredite laboratuvarlarda test edildikten sonra nitelikli bulunduğu takdirde sertifikalandırılır. Test esnasında bapnın Yangın Çıkış Kapısı göstermiş evetğu performansa fallarak testi yapan müessesş aracılığıyla bapya özel bir yangın derecesi sertifikası verilir.

Yangın Kapısının bakımını açmak bağırsakin profesyonel firmalar ile anlaşılmalıdır. Yangın Kapısının bakımını savsama etmek yahut amatörce inşa etmek gülmeyen neticelara yol harisabilir. Bu süreçte İletişim kanallarımızı kullanıp Bizlere Ulaşarak hamil alabilirsiniz.

Report this wiki page